0

Laković: Odluka CAS politička i ugrožava pravila fudbala

“Posle detaljne analize obrazloženja presude Arbitražnog suda, još čvršće stojim na stanovištu da je ona politička, nepravedna, selektivna i u krajnjem slučaju poptuno nerezonska. Ovde nije u pitanju samo nepravda prema FSS, našoj reprezentaciji, srpskom fudbalu u celini i svakom akteru igre ponaosob, već presuda podriva i zadire u čitav sistem istorijskih pravila fudbala, koji je ustanovljen pre više od jednog veka”, rekao je Laković za sajt FSS.

On je dodao da su sada fudbal i UEFA, kao njena evropska kuća, dovedeni u poziciju da se sama igra osnovnog i jasnog ustanovljenog pravila – da je odluka sudije na terenu nepromenljiva – podvodi pod sumnju i nipodaštavajući položaj.

“Tako se ovim presedanom, oličenom u šokantnoj presudi Suda iz Lozane, širom otvaraju vrata raznim manipulacijama, gde će se sudbine svih budućih utakmica kreirati u advokatskim kancelarijama i sudnicama, a ne na fudbalskim igralištima među samim akterima. To je taj nonsens svetske razmere: da svaki ofsajd, faul ili jedanaesterac mogu da budu predmet sudskog spora. U tom slučaju, učinak trenera, igrača i sudija gubi svaki smisao, što fudbal neumitno vodi u propast. Tu opasnost prepoznala je i UEFA i uveren sam da će njihov pravni tim potražiti pravdu kroz žalbu Federalnom sudu u Švajcarskoj”, zaključio je Laković.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?