0

„Ko neće neka ne igra“

 06. 12. 2012.

Član radne grupe za za stabilizaciju i reorganizaciju fudbalskog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, vrlo otvoreno je govorio o zatečenoj situaciji u klubu sa Marakane, poručivši da nema mesta stavovima igrača poput „nema plata – nećemo da igramo“,prenosi fudbalsrbija.net

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Čović je govorio i o tome ko bi i zašto mogao da ima interes u urušavanju giganta kakav je Zvezda.

„Stadion i njena imovina je na interesantnoj lokaciji, u centru Beograda. To je jedan aspekt. Drugi je da ako imate Crvenu zvezdu, onda možete da ostvarite monopol nad transferima igrača. Što se nas tiče, mi smo analizu priveli kraju i čim je završimo mi krećemo dalje. Ne možemo da se bavimo prošlošću, moramo da naprimo plan kako dalje da živimo“, rekao je prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Diva i član Radne grupe u FK Crvena zvezda.

On je potvrdio da je Dragan Džajić pristao da bude novi/stari predsednik kluba sa Marakane.

„Izbori će biti do Nove godine, biće izabran novi predsednik, a to je Dragan Džajić. Naravno, staturna procedura mora da se ispoštuje. Biće održana i izborna skupština Crvene zvezde do Nove godine, na njoj će biti izabran novi Upravni odbor kluba. To bi sve trebalo da se završi do 27. ili 28. decembra, kako bi nova uprava dobila legitimitet i mogućnost da nastavi sa radom, jer vreme ne ide u prilog FK Crvena zvezda“, rekao je Čović.

Osvrnuvši se na loše poteze ranijih uprava, on je nagovestio i sled poteza koji će biti primenjivani:

„Ne može Zvezda da priušti skupe trenere. Mislim da su neka vremena koja su bila iza nas – bila zasnovana i na određenim manipulacijama, „dajte da nabavimo skupe igrače, skupe trenere, sve da nam bude skupo“, a da pritom nemamo budžet. Navodno nas, pritom, „pritiskaju navijači, od nas se očekuje da budemo prvi“, a u takvim okolnostima uprave prave greške. Zvezda mora da bude realna, mi ćemo najkasnije do petka popodne znati kakvo je opredeljenje za trenera. Kada se postavi trener, naravno to radi sportski deo (radne grupe) na čelu sa Draganom Džajićem, vrši se selekcija igrača. Kakav će tim biti zna se kada imate definisanog trenera. A Zvezda mora da bude u okvirima realnog budžeta. Duguje se igračima, iz prethodnog perioda, duguje se i zaposlenima iz prethodnog perioda, njima dve i po godine nije povezan radni staž“, rekao je Ćović, a onda se osrnuo na „nećemo da igramo jer nema plata“.

„Vidim sada jedan novi sindrom u našem sportu, a to je ‘nismo dobili platu – nećemo da igramo’. Pa ne moraju da igraju! Ne može se na taj način ništa rešiti. Ta plata nije vaša plata (obraća se voditeljki), te plate su u stvari naknade, a one su pet, deset ili 15 hiljada evra na mesečnom nivou. Prema tome, izvinite, ako građanin ove zemlje živi i preživi sa 200, 300 ili 400 evra mesečno, a da ne ulazimo u to da neki nisu primili plate po dve godine… i šta sada da radimo? Znači, moramo da imamo strpljenje i poverenje jedni u druge. A pojavio se i drugi sindrom, a to je ‘sad je navodno ušla država u Crvenu zvezdu, biće para ne znam koliko’ i sada počinju ljudi da nam sa svih strana šalju dopise, za opravdane dugove, ‘platite nam za ove ili one fudbalere’, a nije realno (da sada platimo) … ‘inače ćemo da vas blokiramo, tužićemo vas FSS-u“. Pa tužite. Pa šta?“, pita se Čović.

 

Ističući da su, kada je o treneru reč, „sve varijante u opciji, pa i ostanak Jankovića na klupi“, Čović je na kraju odgovorio koliko generalnom sponzoru, ruskom Gaspromu, smeta cela ova situacija u klubu:

 

„U svakom slučaju smeta, ali mislim da nije to glavni problem, već blokada našeg računa za milijardu i 300 miliona dinara. Sve ostalo sa Gaspromom je manje-više, odnosno više-manje u redu i mislim da će taj ugovor (o nastavku i proširivanju saradnje) biti potpisan do kraja ove godine. Nadam se da ćemo mi do kraja godine odblokirati račun i zato molim sve naše poverioce da nam ne usložnjavaju situaciju sa novim blokadama, a tokom iduće godine postavićemo kompletan finansijski sistem kao što smo to uradili u košarkaškom klubu. Ništa ne može preko noći i niko nema čarobni štapić. Potrebno je vreme i proces da to rešimo“, rekao je Čović.

On je dodao da se finansijski izveštaj privodi kraju i da će biti dostupan tokom naredne nedelje, kao i da je analizirano stanje od 1996. godine do 31. oktobra 2012. godine.

Upitan da li je tačno da su uprave Dragana Stojkovića i Vladana Lukića najviše zadužile klub, on je odgovorio da se neće baviti istragom, ali da će nadležnim organima biti dostupan izveštaj ukoliko ih bude zanimao.

Čović je naglasio da je Zvezda samo od transfera igrača u 2007 i 2008. godini prihodovala oko 30 miliona evra i naglasio da FK Crvena Zvezda može da živi od svog poslovanja.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?