0

Katarani uhapsili ekipu Bi-Bi-Sija

Kako prenosi Bi-Bi-Si, novinarska ekipa koju su sačinjavali reporter prevodilac, vozač i kamerman, došla je nešto pre zakazanog termina i krenula u obilazak gradilišta, da bi potom usledilo hapšenje.

Ekipa je posle dve noći provedene u pritvoru puštena na slobodu.

Zvaničnici Katara saopštili su da je ekipa britanske TV stanice prekršila zakon te države i da je neovlašćeno ušla na privatni posed.

“Ušli su na privatni posed, što je protvno zakonu Katara, koji je isti kao i u većini zemalja. Pozvane su bezbednosne snage i ekipa Bi-Bi-Sija je uhapšena”, naveli su katarski zvaničnici.

Bi-Bi-Si je u saopštenju pozdravio puštanje svoje ekipe na slobodu, ali je zatražio puno objašnjenje Katara, kao i povratak oduzete opreme.

Katar je u septembru 2013. optužen za loše uslove rada građevinskih radnika, a list Gardijan je čak objavio da je ne desetine radnika iz Nepala umrlo od posledica iscrpljenosti i vrućine, kao i zbog toga što nisu imali dovoljno hrane i vode.

Katar je demantovao optužbe, ali je Međunarodna fudbalska federacija saopštila da ta azijska zemlja mora više da učini na zaštiti sezonskih radnika koji rade na izgradnji stadiona.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?