0

Karadžić: Omladinci vratili veru u srpski fudbal

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da je omladinska reprezentacija osvajanjem titule svetskog prvaka vratila veru u srpski fudbal i dodao da se nada da će oni formulu uspeha primeniti i u A timu.

“Zlatni prvaci sveta su došli kući, u prisustvu uvaženog predsednika Srbije Tomislava Nikolića i kompletnog rukovodstva FSS-a želim da se zahvalim na rezultatu o kome smo svi sanjali i u kojeg je malo ko verovao. Rezultat je planetarni, najveći, postali ste parametar svim narednim generacijama”, rekao je Karadžić na svečanom dočeku omladinske reprezentacije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

On je istakao da se nada da će ekipa Veljka Paunovića sa uspesima nastaviti i u seniorskoj konkurenciji.

“Ne zaboravite formulu po kojoj ste pobeđivali najbolje”, poručio je Karadžić zlatnim fudbalerima.

“Posle kriznog perioda vratili su veru u naš fudbal i postali su ponos Srbije. Ovo je prvi deo njihove karijere i života, a nadam se da će ovaj rezultat preneti i u seniorsku selekciju Srbije”, istakao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, selektor Paunović je primer srpskog trenera koji je ponikao u školi FSS-a.

“On ima veliku energiju i odlično je predvodio ekipu na Novom Zelandu.”, zaključio je Karadžić.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević ponosan je na omladinske reprezentativce.

“Smatramo da je nekoliko naših momaka zaslužilo da bude proglašeno za najboljeg igrača. Znamo kakvo blago imamo ovde i ne treba nam potvrda Fife za tako nešto. Papir na kome će pisati kako je najbolji taj i taj nama ne bi mnogo značio”, rekao je Milošević novinarima u Staroj Pazovi.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je reprezentativac Malija, Adam Traore.

Milošević se posebno zahvalio igračima i selektoru Veljku Paunoviću.

“Čestitam momcima, selektoru i stručnom štabu na svemu što su pokazali, oni su svoje kvalitete podredili timu. Hvala im u ime svih nas, građana države što su prikazali na i van terena. Zasluženo su osvojili titulu i igrama i ponašanjem i to je važnije od ovog pehara. To je izuzetno teško postići”, istakao je Milošević.

On je rekao da su srpski igrači “ginuli jedan za drugog”, vođeni na maestralan način od strane stručnog štaba i selektora.

Direktor mlađih selekcija FSS-a Mitar Mrkela smatra da je neophodno sačuvati generaciju koja je trijumfovala na Novom Zelandu.

“U fudbalu nisu najvažnije personalne promene, već da sačuvamo ovu generaciju i iznedrimo novu, koja će takođe biti prvak sveta. Potrebno je jedinstvo, kao ono koje smo imali na Novom Zelandu”, rekao je Mrkela.

Mrkela se posebno zahvalio predsedniku FSS-a Tomislavu Karadžiću i generalnom sekretaru Zoranu Lakoviću.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?