0

Karadžić (ni)je uzdrman


BORBA za vlast u fudbalskoj Srbiji iz dana u dan dobija na intenzitetu. Rovovi su odavno “iskopani”, a s vremena na vreme se ispali po koji “metak” kako bi se videlo da li je kucnuo čas za konačnu ofanzivu. U petak je iz FS Vojvodine čak “lansirana raketa” u vidu eliminisanja Tomislava Karadžića kao delegata Skupštine FSS, a u kojoj meri će to poremetiti temelje krovne fudbalske organizacije biće poznato u narednih mesec dana.
Opozicija je, činilo se u prvi mah kada je stigla informacija sa zasedanja Skupštine FSV, načinila značajan iskorak u borbi za smenu Tomislava Karadžića, ali suštinski je to samo bila vest sa dobrim odjekom. Prvom čoveku FSS ističe mandat u junu naredne godine, a da postoje modeli kojim bi imao bazu kao pokriće pokazalo je saopštenje Partizana nepuna 24 sata kasnije. Poenta akcije opozicije nije u bitisanju Karadžića na poziciji delegata FSV, već u dodatnom “čišćenju” njegovih podobnih kadrova u najvišem telu Saveza, kako bi se zakazala vanredna Skupština i poteglo pitanje (ne)poverenja predsedniku srpske fudbalske organizacije.Da bi to toga uopšte došlo, opozicionarima su potrebni potpisi trećine delegata Skupštine FSS. Kako ona broji 80 članova jasno je da će Karadžićevi rivali pred njega moći da izađu tek kada “namaknu” 27 glasova. I kada se to dogodi biće obavljeno tek pola posla, jer je za smenu Karadžića neophodna podrška jednog glasača više od polovine prisutnih na Skupštini. Ono što je sigurno je da će taj sastanak biti održan najkasnije mesec dana posle prikupljanja neophodnih 27 potpisa.Dešavanja u FSV ukazuju na to da je Karadžić samo uzdrman, a da bi došlo do korenitih promena na mapi fudbalske Srbije opoziciji će posle promena u FS Beograda i FS Vojvodine biti potrebno poverenje regiona Zapadne Srbije. Ono što je sigurno je to da mira neće biti dok jedna od dve strane ne zada konačan udarac. LEGITIMNA ODLUKA PARTIZANAODLUKA Partizana da Tomislava Karadžića “izgura” u Skupštinu FSS kao svog predstavnika je potpuno legitimna. Razlog leži u činjenici da je nekadašnji predsednik ovog kluba, a već godinama prvi čovek FSS i dalje član najvišeg klupskog tela kluba iz Humske.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?