0

Kako je fudbal spasao život jednom dečaku

Kao osmogodišnjak, Martunis je pronađen živ na plaži, pune tri sedmice nakon što je džinovski cunami u decembru 2004. godine pogodio i devastirao provinciju Aćeh u jednoj od najnaseljenih država sveta.

Ovaj cunami je ubio preko 200.000 ljudi u 14 zemalja koje izlaze na Indijski okean. Aćeh je jedno od područja koje su najgore pogođeni, jer je više 0d 150.000 preminulo. Među njima su bili i Martunisova majka i dve sestre.

On sam je preživeo jer je jeo konzerviranu hranu koju je izbacilo more. Na kraju su ga konačno pronašli britanski novinari koji su izveštavali o nesreći.

Mališan je tada došao do naslovnih strana i u portugalskoj štampi jer je, u trenutku kada je pronađen, na sebi nosi dres Ruija Košte sa brojem deset iz nacionalnog tima ove zemlje.

“Nisam se plašio uopšte. Želeo sam da ostanem živ kako bih video svoju porodicu. Želeo sam da ostanem živ kako bih postao fudbaler”, rekao je Martunis neposredno nakon što je pronađen.

Priča je osvojila mnoge širom sveta i, naravno, Portugala. Stigla je i do Kristijana Ronalda. Tada zvezda Mančester junajteda platio je obnovu kuću u kojoj je Martunis odrastao. Ronaldo se čak i sastao sa Martunisom nekoliko puta, poslednji put 2013. godine.

Godinu dana nakon cunamija, Martunis je upoznao i članove portugalske reprezentacije, kada je rekao da bi voleo da igra za nacionalni tim baš ove zemlje.

Možda mu se ovaj san i ispuni, s obzirom da će igrati u Sportingu, za selekciju do 19 godina.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?