0

Kakav Cimirot imate Grujića


NA dve poslednje Skupštine kluba, čelnici Crvene zvezde kao generator razvoja potencirali su petoricu omladinskih asova: Predraga Rajkovića, Vukašina Jovanovića, Marka Grujića, Mihaila Ristića i Luku Jovića! A, posle dva kola Superlige “orlići” su pokislih krila na klupi ili dobijaju šansu na kašičicu, a uprava pored kvarteta stranaca juri nove igrače. Nedostaje, kažu zadnji vezni, pa je Gojko Cimirot iz Sarajeva (1992. godište) na meti…
Nonsens koji se kosi sa svim – strategijom kluba, iznetim planom, ciljevima, pa i logikom – sve i da su Zvezdini ljudi u pravu i da Cimirot može “loptu da pojede”. Šta će Zvezdi reprezentativac BiH (pritom šesti stranac) koga klub ceni milion evra, kad u ekipi imaju Aleksandra Kovačevića (mladi reprezentativac), Vukana Savićevića (mladi reprezentativac Crne Gore), Mihaila Ristića i Marka Grujića, za koga Čelsi i Hamburger nude dva miliona evra.Kovačević je van forme jer ni on sam ne zna ide li ili ne ide, igra li ili ne igra. Vukan Savićević je pokazao u sve četiri utakmice u sezoni da mu za ovu poziciju nedostaju mečevi u nogama i malo više iskustva koje će doći ako nastavi da bude na terenu. Ristić je prošle sezone uspešno pokrivao tu poziciju, od epizode Novi Zeland još ne može da se oporavi.A, šta tek reći za Grujića? Zlatni momak sa Novog Zelanda koji je u notesu desetine klubova, navodno, po mišljenju stručnjaka iz Ljutice Bogdana ne može da igra zadnjeg veznog jer nema agresiju i defanzivu. Ma, dajte, molim vas. Toni Kros, Luka Modrić (Real Madrid), Serhio Buskets (Barselona), Andrea Pirlo (Juventus, pa sad MLS) nemaju defanzivu pa su na toj poziciji jedni od najboljih igrača na planeti. Imaju kao Grujić dobru tehniku, brzu loptu, reakciju a mirnu glavu. Ako su to prepoznali u Ajaksu, PSV, Fejenordu, Herenvenu, Groningenu, Čelsiju a u Zvezdi nisu, onda je to problem crveno-bele struke.BITNIJA PLATA NEGO POJAČANjA I šta znači rečenica “Titula je obaveza”? Za zvezdaše je normalno da klub juri prvo mesto, sa klincima ili sa matorcima. Bitnije je da fudbaleri i radnici na stadionu dobijaju redovno platu, da EDB ne seče struju pred utakmice, nego da se bacaju pare na nove igrače koji pritom nisu ni Jaja Ture, ni Havijer Maskerano već, uz svo uvažavanje, Gojko Cimerot, Pele (otišao u Pasoš Fereiru) ili neki treći stranac.Crvena zvezda ima šestoricu igrača u vezi za tri mesta. To su: Kovačević, Grujić, Savićević, Ristić, Stojanović i Katai. Oni igraju za tri klase slabije nego što vrede, ali to je sve posledica nekih unutrašnjih faktora kluba, kao i određenih eksperimenata trenera Miodraga Božovića. Crveno-beli više ne smeju da lutaju u strategiji. Ili neka priznaju da igrači koje su doveli u poslednja dva prelazna roka nisu za Zvezdu ili neka se dosledno drže domaćinskog poslovanja i neka forsiraju svoju decu da bi sutra, za godinu ili dve, vredeli ne, 1,5 nego po pet miliona evra svako.Zvezda mora da izgura svoju decu bez obzira na sve. Na “Marakani” samo neka se sete generacije Jankovića, Baste… i neka urade što i Dragan Džajić – da veruju u svoju školu. BESPLATNO NA RADNIČKICRVENA zvezda za predstojeći duel sa niškim Radničkim koji se igra u petak od 20.00 časova na stadionu “Rajko Mitić” neće naplaćivati ulaznice za sve tri tribine.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?