0

Jutarnji list: Kosovo naknadno u kvalifikacijama za Mundijal?

Hrvatski Jutarnji list prenosi i izjavu predsednika kosovskog saveza Fadilja Vokrija da imaju čvrste garancije od Mišela Platinija da će već na sledećem Kongresu biti primljeni u članstvo, odnosno da će njihova selekcija zaigrati u jednoj od grupa sa pet timova, najverovatnije u I grupi sa Hrvatskom, Islandom, Ukrajinom, Turskom i Finskom.

“Nama je važno da se krene, da napravimo prvi korak! Realno je očekivati da ćemo početkom iduće godine postati punopravni član svetske fudbalske porodice, Mišel Platini nas je uverio da će to na kongresu biti formalnost. A to da li bismo upali u jaku grupu, najmanje nas brine”, rekao je Vokri.

Još jednom se postavlja pitanje da li bi neki reprezentativci Švajcarske zaigrali za reprezentaciju Kosova, jer su tamo rođeni ili odatle vuku korene.

“Oni će odlučiti hoće li i dalje igrati za zemlju u kojoj su se adaptirali i afirmisali ili se vratiti u domovinu. Njihovo je pravo da odluče o svojoj sudbini. FS Kosova odlučio je da ih neće zvati ni na prijateljske utakmice kako ne bi uznemirio fudbalski savez zemlje za koju sada igraju u kvalifikacijama za EP”, završio je Vokri.

Mundijal u Rusiji, 21. po redu, biće održan od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?