0

Jovanović: Potrebno je vreme da se tim iskristališe


Mnogi navijači Crvene zvezde našli su se u čudu kada su, na meču sa Voždovcem, istovremeno na terenu videli Vukašina Jovanovića, Savu Pavićevića i Mamadua Mbođa. Oni koji su pratili Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu brzo su shvatili da će Jovanović biti igrač koji će igrati ispred odbrane, na poziciji zadnjeg veznog.
Upravo je Vukašin, na utakmici na Vračaru, pokazao da mu nova uloga nije strana, iako, kako i kaže: „nije navikao na nju“.- Jeste, nisam igrao na svojoj prirodnoj poziciji na koju sam navikao, ali, moje je da odgovorim svim zahtevima trenera. Otkad sam počeo da treniram fudbal, pa sve do kadeta, igrao sam na poziciji zadnjeg veznog. Nakon kadeta sam prebačen na štopera, i igrao sam tu do nedavno, do SP. Nije mi strana pozicija, ali biće mi potrebno vreme da se naviknem. Malo je teže jer mora više da se trči, ali sigurno je i prijatnije kada si bliži golu nego kad si poslednji igrač odbrane – komentariše svoj novi zadatak mladi igrač Zvezde.Mogao je Jovanović da upiše i asistenciju, ali je golman Voždovca uspeo da zaustavi udarac Aleksandra Kataia.- Mislim da sam odigrao korektno, nije mi bilo svejedo u početku, ali vremenom je postajalo lakše. Verujem da ću svaki put biti bolji, ako budem imao istu ulogu. Na šefu je da odluči ko može gde da pruži najviše. Sada je u fudbalu mnogo bitno da igrači mogu da odgovore zadacima na više pozicija i sve se više zahteva od igrača da budu svestrani – objasnio je Jovanović.Jedan od primarnih zadataka ekipe je da se dodatno uigra, pre svega u zadnjoj liniji, jer je utisak da se golovi olako primaju.- Jeste, primamo golove možda prelako, ali ne bih mogao da dam adekvatan komentar. Istina je da nismo još dovoljno uigrani. Šef najbolje zna ko i kada treba da igra, a uigranost dolazi sa vremenom. Moguće da delimično utiče i samopouzdanje koje se stiče pobedama i zato je važno da vežemo nekoliko dobrih rezultata. To je fudbal, potrebno je vreme da se tim iskristališe – jasan je Jovanović.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?