0

Jedna lopta – jedno igralište: Olimpija najbolja u Foči

Kadeti ljubljanske Olimpije pobednici su tradicionalnog, 11. po redu, međunarodnog turnira za mlade Football friends u Foči, u Republici Srpskoj.

Olimpija je u finalu takmičenja koje su opština Foča i Football friends ponovo inicirali od 2005. godine, kao nastavak turnira koji je igran u bivšoj SFRJ u periodu od 1978 – 1989. godine, pobedili sarajevski Željezničar sa 4:3, posle izvođenja penala.

Tokom ovogodišnjeg takmičenja održan je i panel pod nazivom “Jedna lopta – jedno igralište” na kojem su učestvovali predstavnici klubova učesnika turnira i prvi put predstavljena je jedinstvena Deklaracija o univerzalnom poštovanju fudbalskog prijateljstva “Jedna lopta – Jedno igralište”.

Sam turnir promoviše vrednosti fer-pleja, tolerancije i druženja među mladima i za cilj ima promovisanje regiona i opštine Foča.

Takođe, povečanje kvaliteta saradnje i organizacije različitih socijalnih i etničkih struktura kroz promovisanje sporta (fudbala) kao važne karike u lancu koji spaja mlade ljude, različitih nacionalnih struktura i vera.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je čuvar mreže Ljubljančana Aljon Kerec, koji je ujedno nagrađen i za najboljeg golmana, dok je sa tri gola epitet najboljeg strelca poneo Domagoj Prpić iz Rijeke. Treće mesto osvojila je Rijeka pobedom protiv domaće Sutjeske 1:0.

Na ovogodišnjem turniru učestvovali su i Crvena zvezda, Vojvodina, Sarajevo i Budućnost.

Dosadašnji pobednici turnira su: 2005: Crvena zvezda (Srbija), 2006: Vardar (Makedonija), 2007: Groklin (Poljska), 2008: Budućnost (Crna Gora), 2009: Njukasl (Velika Britanija), 2010: Njukasl (Velika Britanija), 2011: Crvena zvezda (Srbija), 2012: Dinamo (Hrvatska), 2013: Svonsi (Velika Britanija), 2014: Budućnost (Crna Gora).

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?