0

Živković i Šaponjić za "Novosti": Srbijo, budi ponosna


TAKO mladi, a već heroji nacije. Koračanje stazom snova Paunovićevi zlatni dečaci nastavili su eliminacijom Malija u polufinalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu i sada im je ostala samo još jedna prepreka do pokoravanja planete. Nova lekcija iz profesionalnog odnosa prema obavezama i poštovanja dresa sa nacionalnim grbom proslavljana je do duboko u noć na Novom Zelandu, a “Novosti” su uspele na kratko da izvuku strelce golova iz buketa radosti u Ouklendu.
– Sačekajte samo sekund – reče Andrija Živković dok se u pozadini čuo glas komentatora RTS Aleksandra Stojanovića prilikom postizanja prvog gola “orlića”. – Želeo sam još jednom da vidim taj gol. Ne znam zaista šta bih u ovakvom momentu mogao da kažem osim da smo svi presrećni jer smo ušli u istoriju našeg fudbala. Glave su nam još vruće od svega ovoga što nas je snašlo, a moja poruka narodu koji nas prati od početka takmičenja je: Srbijo budi ponosna, imaš i zašto da budeš. U trenucima dok je birao reči da opiše kako se oseća kao učesnik završne predstave svetske smotre fudbala Živkovića je prekinuo urlik jednog od saigrača – “pričate sa najboljim fudbalerom na svetu”. Omaleni vezista se zahvalio Filipu Jankoviću na komplimentima i nastavio: – Kada veruješ u ono što radiš normalno je da očekuješ da ti se vrati rezultatima. Pre polaska na Novi Zeland sam rekao da idemo na prvenstvo da bi stigli do kraja. Imao sam osećaj da smo spremni za najviše domete, jer smo svi kao jedna familija, sjajno funkcionišemo i na terenu i van njega i to je moralo da nam se isplati. Strelac pobedonosnog gola do trenutka razgovora sa “Novostima” još nije uspeo da pročita sve čestitke koje su mu “zatrpale” telefon. – Čuo sam se sa mojima i video u telefonu gomilu poruka. Malo ćemo proslaviti, pa ću u sobi bez žurbe da pročitam čestitke. Mada koliko ih ima nisam siguran da ću uspeti za tri, četiri sata. Na terenu ništa novo. Kao i protiv Mađara, Šaponjić se našao na pravom mestu i na sličan način doneo veliku radost. – Ne znam, valjda mi je urođen taj osećaj da se pojavim na pravom mestu, baš tamo gde je potrebno. Ulaskom u igru sam malo podigao saigrače i rekao im da ne padaju, da idemo u finale. Jako smo umorni, tri puta smo igrali produžetke za sedam dana, što se jasno videlo i u finišu kada smo Žile i ja promašili zicere. Složili smo se ipak da je bolje da sačuvamo malo “municije” i za Brazil. Srećom, imamo sjajan tim koji radi na oporavku igrača pa ne sumnjam da ćemo u subotu svi biti spremni da izginemo u utakmici koja se igra jednom u životu – završio je Šaponjić. BALKON VIŠE NIJE SAN TERASA gradske Skupštine godinama je primala brojne sportiste iz naše zemlje, ali nikada fudbalere. Paunovićevi “orlići” su ulaskom u finale obezbedili svečani doček u centru Beograda. – To mi je bio san od kako sam počeo da igram fudbal, da jednog dana sa svojim narodom proslavim uspeh ispred gradske Skupštine. Nemam reči kojima bih opisao sa kakvim nestrpljenjem očekujem te trenutke – rekao je Živković. Slično rezonuje i napadač “orlića”. – Naježio sam se pri samom pomenu dočeka i proslave ispred Skupštine. Jedva čekam i nadam se da ćemo slaviti najveći mogući uspeh ove generacije – podvukao je Šaponjić.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?