0

Ivanović: Ponovo ličimo na sebe!


U POZNO leto 2015. godine, Srbija je pobegla iz minusa. Fudbalska reprezentacija naše zemlje, koju od početka kvalifikacija za Evro 2016. prate nevolje sa selektorima, formom, aferama i domaćim vaspitanjem malih ili velikih zvezda konačno je stigla do pobede. U Novom Sadu, pred praznim tribinama stadiona “Karađorđe” tek u šestom pokušaju pao je jedan rival. Lakše nego što se činilo savladana je Jermenija 2:0 (1:0) u utakmici koja je značila mnogo i nije značila – ništa!
Mnogo – da bi se videlo kakvo je stanje duha, morala i znanja preskupih fudbalskih zvezda koje kao da zaboravljaju da igraju fudbal kada klupske dresove zamene majicom Srbije. Ništa – zato što od ovog trijumfa, osim moralne i bodovne satisfakcije, druge vajde nema. Srbija jesubotuotputovala za Francusku na prijateljski meč, a mogli su sledećeg leta da budu deo evropskog fudbalskog krema. Zašto nisu?- Pobedom protiv Jermenije mi smo se konačno mrdnuli sa dna tabele naše grupe i u psihološkom smislu ovaj trijumf puno znači igračima i celom stručnom štabu. Veoma sam zadovoljan kako smo odigrali svih 90 minuta sa Jermenima. Golovi su padali na vreme, bili su plod igre i svega onog što smo radili od početka priprema. Konačno smo dokazali, pre svega sebi, da možemo na terenu da pretvorimo u dobar rezultat, dobar rad i atmosferu. Taj dobar rezultat nas jedino nije pratio kroz ove kvalifikacije – nije krio selektor Radovan Ćurčić.Kapiten Branislav Ivanović je pre utakmice u Novom Sadu najavio da Jermenija mora da se pobedi. Da bi ova generacija koju on predvodi na terenu sačuvala obraz i nekako izbegla da uđe u istoriju domaćeg fudbala kao ubedljivo najgora od kad se ova zemlja ponovo zove Srbija.- Ispunili smo obećanje i ova pobeda nam znači više nego što neko može da zamisli. Bez obzira na to što smo izgubili i teoretske šanse za odlazak na Evro u Francuskoj, pokazali smo da konačno ličimo na tim koji ume da pobeđuje. Ekipa je pokazala da može da se nosi sa izuzetnim psihološkim pritiskom – kaže Ivanović.Na terenu su se u Novom Sadu pojavili dvojica debitanata. Selektor Ćurčić je u “vatru” ubacio Darka Brašanca i Uroša Spajića. Obojica su položili ispit.- Debitanti su ispunili očekivanja. Biće još promena u timu Srbije do kraja kvalifikacija, ali u prijateljskim mečevima koji će uslediti. Srbiju čekaju kvalifikacije za Mundijal u Rusiji. Neminovna je smena generacija, a dvojica debitanata su samo najava toga – dodao je Ćurčić.Srbija je, dakle, konačno ličila na sebe. Nemanja Matić je još jednom dokazao da je dragulj, Ljajić je konačno začepio usta kritičarima, debitanti su bili skoro pa pun pogodak…Da je ovako krenula u 1. kolu sa Jermenijom u Jerevanu 11. oktobra prošle godine, danas bi se i pevala drugačija pesma… MITROVIĆ SMRŠAOALEKSANDAR Mitrović je još pre meča sa Jermenijom bio u centru medijske pažnje. Više zbog vulgarne majice u kojoj se pojavio na protivci u Staroj Pazovi, manje zbog nekih stvari koji su mu u opisu radnog mesta. U Novom Sadu nije dao gol, ali se videlo da ga “hoće” ulazak u šansu.- Imao sam problema sa kilažom na početku sezone. Sada sam spreman za svih 90 minuta što sam i pokazao u Novom Sadu. Drago mi je zbog pobede, a nadam se da će mojih golova biti uskoro – kaže Mitrović.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?