0

Istorijski izbori u Fifi, Blater na ispitu!

17.19 – Glasali predstavnici Bosne i Hercegovine, Bocvane i Brazila… 

17.00 – U Cirihu počelo glasanje za predsednika Fife. Sep Blater, uprkos skandalima proteklih dana, i dalje važi za glavnog favorita za ostanak na funkciji. 

Sedmorica zvaničnika Fife uhapšeni su u sredu pod optužbom za korupciju, na zahtev za izručenje američkih vlasti.

Skandal je izbio uoči današnjih izbora za predsedika Fifa na kojima Blater želi peti mandat, dok mu je jedini protivkandidat jordanski princ Ali bin el Husein.

Blater je odbio da se povuče iz izborne trke, iako je Fifa pod istragom za korupciju i američkih i švajcarskih vlasti.

“Da su druge dve zemlje izvučene iz koverte, a ne Rusija i Katar, mislim da ovih problema danas ne bi bilo”, rekao je Blater i dodao da se prošlost ne može vratiti.

“Nismo proroci i ne možemo da kažemo šta bi se dogodilo da je izbor bio drugačiji”, rekao je Blater.

SAD su jedna od zemalja koje su izgubile izbornu trku za dodelu organizacije Mundijala 2022. godine.

Istini za volju, i Australija se kandidovala da organizuje jedan od dva Svetska prvenstva, izgubila je, ali je svoju podršku obećala Blaterovom protivkandidatu.

Američki istražni organi optužili su 14 osoba za korupciju, iznudu, prevaru i pranje novca iz devedesetih godina, od kojih su sedmorica uhapšena u Cirihu, a među njima su dva potpredsednika Fife.

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini pozvao je juče Blatera da se povuče iz izborne trke, što je aktuelni predsednik odbio.

Pobedniku današnjih tajnih izbora neophodna je dvotrećinska većina u prvom krugu glasanja ili prosta u drugom. Odluka se očekuje oko pet sati po podne.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?