0

Hrvatska strepi zbog "svastike", eliminacija sve izvesnija?

Javnost u Hrvatskoj sa nestrpljenjem očekuje 23. jul, kada bi Disciplinska komisija Uefe trebalo da saopšti kaznu Fudbalskom savezu Hrvatske (HNS) zbog kukastog krsta na Poljudu, na meču protiv Italije, a prema nezvaničnim informacijama – komšijama se ne piše dobro.

Jutarnji list je iz svojih izvora saznao da će Hrvatska najverovatnije biti eliminisana iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a slično je u utorak izjavio i Davor Šuker, predsednik HNS-a.

Nije prvi put da se hrvatski fudbal nalazi pred Disciplinskom komisijom Uefe – zbog divljanja navijača, uzvikivanja ustaške parole “Za dom spremni”, ali do sada su kazne bile blage, uglavnom novčane.

Ipak, ovoga puta situacija je drugačija. Kukasti krst nije samo “lokalni” problem, a Uefa i Fifa posebno su osetljive na rasizam i fašizam.

Izvor Jutarnjeg lista tvrdi i da konačnu odluku ne bi trebalo očekivati u četvrtak, a posebno je zanimljivo što se o slučaju “Kukasti krst” ne govori u Nionu, čak ni nezvanično.

Takođe, isti izvor smatra da će Hrvatskoj odmoći pismo premijera Zorana Milanovića Mišelu Platiniju, u kojem traži milosrđe od Uefe. Ne samo da će odmoći, već bi zbog tog pisma odluka Komisije mogla biti još teža.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?