0

Gvardiola: Katalonija pre Španije

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola otkrio je da bi, da se svojevremeno ukazala prilika, izabrao da igra za reprezentaciju Katalonije.

Gvardiola je tokom karijere odigrao 47 utakmica za reprezentaciju Španije, postigao pet golova i osvojio zlatnu olimpijsku medalju 1992. godine u Barseloni.

Reprezentacija Katalonije sada postoji, ali je nije priznala Međunarodna fudbalska federacija (Fifa), pa igrači mogu istovremeno da nastupaju i za Španiju i za Kataloniju.

Kampanja za nezavisnost Katalonije je jaka, a Gvardiola, nekadašnji igrač i trener Barselone, priznao je da bi nastupao za katalonski tim da se ukazala prilika.

“Da je tada postojala država Katalonija, ja bih igrao za taj tim, pošto sam iz Santpedora”, rekao je Gvardiola za Marku.

On je, međutim, naveo da je “bio veoma srećan u reprezentaciji Španije” i da je dao sve što je mogao za uspeh tima.

Španski mediji u poslednje vreme mnogo pišu o podršci sportista otcepljenju Katalonije. Fudbaler Barselone Đerar Pike javno je podržao nezavisnost te pokrajine, zbog čega mu je publika zviždala tokom utakmice Španije i Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Španija je u subotu 5. septembra u Ovijedu pobedila Slovačku sa 2:0.

“Ako nekome smeta moje učešće u tom procesu, to je njihov problem”, rekao je Gvardiola.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?