0

Gudelj: Srbija mora da bude među najboljima u Evropi

“Često su me pitali i u Holandiji šta se događa sa našom reprezentacijom. Nisam umeo da im odgovorim. Isti odgovor imam i sada. U prvoj utakmici protiv Danske u Beogradu dogodio nam se neshvatljiv i neobjašnjiv pad. Danci nisu bolji od nas, to garantujem. Naš tim bi morao da bude među najboljima, ne samo u kvalifikacionoj grupi, već u evropskom fudbalu”, rekao je Gudelj novinarima u beogradskom hotelu “Kraun Plaza”.

Srbija se posle četiri odigrana kola nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, a ispred nje su Portugalija (devet), Danska i Albanija (po sedam).

“Teško nam pada sve ovo što se događa reprezentaciji. Želim da verujem da će ubrzo uslediti preokret”, dodao je Gudelj. On je nedavno sklopio ugovor sa holandskim velikanom Ajaksom.

“Ajaks me je najviše želeo, bio je najagresivniji u pregovorima i u dogovoru sa porodicom i agentom, izabrao sam prelazak u Amsterdam. Verujem i nadam se da ću imati uspeha kao i u prethodna dva kluba. Posebno me raduje što će u Ajaksu biti i moj mlađi brat”, rekao je Gudelj.

Napadač Sautemptona Filip Đuričić naglasio je da u reprezentaciji ne postoji igrač koji na svakoj utakmici nije dao maksimum i na pati zbog poslednjih rezultata.

“Svi želimo pobede, bodove, igranje u dobroj atmosferi. Molim samo oko toga da ne bude nesporazuma. A sve ostalo, a ima mnogo toga, mora da bude mnogo bolje. Kao profesionalci moramo da iznesemo teret moranja, da amortizujemo nekako taj negativan stav prema nama.
Samopouzdanje se najlakše gradi kroz utakmice. Evo, imamo ih dve na raspolaganju, prava prilika da se utisak poporavi”, rekao je Đuričić.

Vezista Benfike Ljubomir Fejsa rekao je da Srbija ima kvalitet za mnogo bolje rezultate.

“Mnogo toga neprijatnog dogodilo se reprezentaciji. I na terenu i oko njega. A znam sigurno da imamo kvalitet za mnogo više. Ne treba sada mnogo živeti u prošlosti. Moramo svu snagu da usmerimo na aktuelni trenutak i uradimo sve da u Danskoj osvojimo bodove i promenimo situaciju u kvalifikacijama, u našu korist”, rekao je Fejsa. On je dodao da je presrećan sam zbog oporavka od teške povrede i povratka na teren.

“Nažalost, već sam imao takvo iskustvo u karijeri, znao sam šta me čeka, pripremio sam se psihološki, ali zaista je opet bilo jako teško da se izdrži sve. Najbitnije, sve je prošlo, sve je iza mene, ponovo sam u reprezentaciji gde se uvek jako lepo oseća”, dodao je Fejsa.

Orlovi će u Beogradu boraviti do petka, kad se u popodnevnim satima sele u Beč, gde će dva dana kasnije odigrati prijateljski meč protiv reprezentacije Azerbejdžana.

Kvalifikaciona utakmica protiv Danske na programu je 13. juna u Kopenhagenu.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?