0

Gončarenko novo ime na listi…

05.12.2012.

Trener beloruskog učesnika Lige šampiona BATE Borisova Viktor Gončarenko novo je ime na listi potencijalnih trenera Crvene zvezde,saznaje fudbalsrbija.net

Beta/AP
Beta/AP

Kako saznaje B92, preliminarni kontakti su uspostavljeni, a Gončarenko je zainteresovan za klupu jednog od dva istočnoevropska prvaka kontinenta.

Pred njim je u sredu uveče poslednja utakmica u grupi F sa ekipom Bajerna u Minhenu, ali je sve poznato – BATE izvesno osvaja treće mesto i seli se u Ligu Evrope. Odmah posle tog meča on će se sastati sa čelnicima Zvezde.

Kako saznajemo, Gončarenko će u svakom slučaju napustiti Belorusiju, a pored Zvezde u kontaktu je i sa jednim poljskim klubom. uzrok njegovog odlaska je neslaganje sa uprvaom, koja je odbila da mu posle serije uspeha poveća platu, prosečnu i za ovdašnje prilike.

Velika Gončarenkova prednost u odnosu na ostale strance je u prilično umerenoj plati.

Viktor Gončarenko jedan je od najmlađih trenera na evropskoj sceni, a u junu je napunio 35 godina. Fudbalsku karijeru okončao je 2002, kao 25-godišnjak, zbog povrede. Ostao je u ekipi BATE Borisov, u kojoj je najpre bio na čelu rezervnog tima, a zatim i asistent Igora Krjušenka, sa kojim je ekipu odveo na vrh beloruskog fudbala. Dotle je BATE osam godina igrao u najvišem rangu, uzeo dve titule i četiri puta bio drugi. Od 2006. počela je serija titula kluba iz Borisova, koja traje i dalje, sedam godina kasnije.

Samostalni trener je od 2007. godine, a godinu dana kasnije napravio je iskorak, izbacivši Anderleht i Levski na putu ka debiju u LŠ. U pravoj grupi smrti uspeli su da dva puta igraju nerešeno sa Juventusom i jednom sa Zenitom. U naredne dve godine nisu stigli do Lige šampiona, ali su u Ligi Evrope pobeđivali Everton, AEK, AZ.

Drugi plasman u elitu izborili su prošle sezone, preko Linfilda, Ekranasa i Šturma, a svetli trenutak bio je remi sa Milanom. Ovog leta tukli su Vardar, Debrecen i Ironi Kirjat šmonu i stigli već do treće Lige šampiona u pet godina. Otvorili su je sa dve senzacionalne pobede – u Lilu i nad Bajernom, usledili su porazi, ali klub ide u Ligu Evrope, gde će drugi put u tri godine dočekati proleće.

Gončarenko je 2011. u BATE doveo dva srpska fudbalera – Marko Simić je standardan u odbrani, povremeno strelac i bio je kandidat za reprezentaciju, a Mateja Kežman je na polugodišnjoj pozajmici odigrao 11 utakmica bez datog gola.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?