0

Gerero "uništio" Boliviju, na redu je Čile

Dva gola u tri minuta prvog poluvremena usmerili su Peru ka društvu četiri najbolje ekipe Južne Amerike, da bi isti fudbaler postigao još jedan gol nakon pauze.

Marselo Martins je postigao kasni gol iz penala za Boliviju, objektivno već skoro dvadeset godina najgoru selekciju svog kontinenta, ali je to bila slaba uteha. Fudbaleri Rikarda Gareke, još jednog argentinskog stručnjaka, tako su sebi zakazali duel sa domaćinom Čileom u polufinalu.

Peru je, baš kao i u mečevima grupne faze, pokazao da je ekipa koja će vrlo teško primiti gol. Bili su čvrsti tamo gde je to neophodno (u odbrambenoj trećini terena), a dovoljno maštoviti i odlučni ispred gola rivala.

“Los Inkas” su dominirali od samog početka, stvorili su dovoljno prilika i niko se nije iznenadio kada su postigli prvi gol na meču, koji je došao nakon centaršuta Huana Vargasa.

Drugi je doneo lep kontranapad, a treći gol postignut je u 74. minutu, kada je bolivijski vezista Dani Beharano poklonio loptu novom fudbaleru Flamenga i ostavio ga samog ispred svog golmana.

„Igramo sve bolje”, rekao je posle Gerero, koji nije daleko od toga da stigne legendarnog Teofila Kubiljasa kao najbolji strelac Perua svih vremena.

„Mali broj ljudi je verovao u nas pre turnira, ali smo pokazali da smo dobar tim”.

Peru je učesnik polufinala bio u 2011. godine. Za preostala dva mesta u ovoj fazitakmičenja bore se Argentina i Kolumbija, odnosno Brazil i Paragvaj.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?