0

FK Novi Pazar: Službena lica se oglušila na nacionalističke povike

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da službena lica na prvenstvenoj utakmici između tog kluba i Borca u Čačku nisu reagovala posle nacionalističkih skandiranja pristalica domaćeg tima.

“U ponedeljak smo uputili zvaničan dopis i kritiku Zajednici Superligaša zbog nacionalističkih skandiranja na utakmici u Čačku, na koja su se oglušila sva službena lica, od delegata (Aleksandra Grdinića) do glavnog sudije (Igora Stojilkovića). U više navrata smo skrenuli pažnju delegatu na povike s tribina, na šta nam je odgovorio da ne može ništa da učini i da će se gledaoci smiriti”, navodi se u sinoćnjem saopštenju pazarskog superligaša.

“Imali su obavezu da prekinu utakmicu, ali tek kad je predstavnik našeg kluba demonstrativno napustio klupu i izašao sa stadiona, delegat je dao instrukcije oficijalnom spikeru, koji je u 92. minutu pozvao publiku da ‘fer i sportski navija, kao i do tog trenutka'”, dodaju Novopazarci.

Borac je u devetom kolu Super lige Srbije u nedelju pobedio na svom terenu ekipu Novog Pazara sa 3:0, a čelnici gostujućeg tima ocenili su da je skandalozno da delegat i sudija dozvole da se utakmica igra u nesportskom ambijentu.

“Ostali su gluvi i slepi. Svakodnevnica je da se s tribina čuju povici ‘Srbija Srbima’, ‘Pale mi se džamije’, ‘Svaki Turčin zna, svaka bula zna, da je Obilić, srpski sin, zaklao Murata’. Kad se slično dogodi u Novom Pazaru, prekidaju se utakmice, povlače se igrači s terena, naš klub bude kažnjen, a u novinama se pišu feljtoni o nacionalizmu. Kad se to dešava na drugim stadionima, svi ćute – delegati, sudije, Fudbalski savez Srbije i mediji”, piše u saopštenju Novog Pazara.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?