0

Figo: Izgubila je Fifa, izgubio je fudbal

Nekadašnji fudbaler Portugala Luiš Figo ocenio je da je ponovnim izborom Sepa Blatera za predsednika Svetske fudbalske federacije “izgubio fudbal”.

“Danas je bio još jedan crn dan u Cirihu. Fifa je izgubila, ali, pre svega, izgubio je fudbal, kao i svako ko istinski brine o fudbalu”, rekao je Figo, koji je bio kandidat za predsednika Fife, ali se iz te trke povukao.

Blater je danas ponovo izabran za predsednika Fife na 65. Kongresu u Cirihu i pored velikog skandala koji poslednjih dana potresa tu organizaciju.

Fifu je u poslednja tri dana pogodio veliki korupcijski skandal. Švajcarske vlasti su u sredu na zahtev SAD uhapsile nekoliko čelnika Fife u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svetske kuće fudbala.

“Spreman sam da prihvatim tezu da je predsednik Fife odgovoran za sve, ali bih voleo da podelim tu odgovornost. Ne mogu da nadzirem sve u fudbalu. Imamo 209 članica i hiljade učesnika. Nije cela organizacija kriva za poslednji skandal, već je krivica individualna”, rekao je Blater ranije danas.

Figo je naveo da ovakva izjava Blatera vređa inteligineciju ljudi.

“Gospodin Blater je bio veoma ciničan kada je rekao da nije mogao da kontroliše sve. To vređa inteligenciju ljudi. Da je gospodin Blater i malo brinuo o fudbalu, on bi se povukao iz trke. Ako ima i malo pristojnosti, on će podneti ostavku u narednih nekoliko dana”, zaključio je Figo.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?