0

Fifa negira da je Valke umešan u korupciju

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) negirala je da je generalni sekretar Žerom Valke umešan u korupciju oko “prosleđivanja” novca iz Južne Afrike.

Fifa je priznala da je 2007. godine prosledila deset miliona dolara iz Južne Afrike svom visokom zvaničniku Džeku Vorneru, ali je odbacila navode da je u to umešan Valke.

Fifa je saopštila da je u to vreme posredovala između Južne Afrike, koja je tada dobila organizaciju Mundijala 2010, i projekta pod nazivom “Podrška afričkoj dijaspori u karipskim zemljama”.

“Uplata od deset miliona dolara bila je odobrena od strane predsednika Finansijskog komiteta i sprovedena u skladu sa pravilima Fife”, kaže se u saopštenju.

Vorner je jedan od 14 ljudi optuženih za korupciju, od kojih su sedmorica uhapšena u Cirihu prošle srede, dva dana uoči izbora za predsednika Fife, po zahtevu za izručenje američkih vlasti.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?