0

Fifa, 53 slučaja mogućeg pranja novca

Švajcarski državni tužilac Mihael Lauber je saopštio da su banke ukazale na 53 slučaja mogućeg pranja novca u sklopu njegove istrage u vezi sa određivanjem domaćina svetskih fudbalskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

Lauber je rekao da se izveštaji o “sumnjivim bankarskim transakcijama” dobijeni na osnovu propisa koji sankcionišu pranje novca.

Švajcarski tužilac je takođe rekao da “ne isključuje” mogućnost da u budućnosti ispita predsednika Svetske fudbalske federacije Sepa Blatera i generalnog sekretara te organizacije Džeroma Valkea.

U prvom obraćanju medijima otkako je, pre tri nedelje, Švajcarska pokrenula sopstvenu istragu u vezi sa Fifom, Lauber je izjavio da je taj slučaj “ogroman i složen”.

Lauber nije želeo da razgovara o rokovima u vezi sa slučajem, na čijoj je meti “kriminalno rđava uprava i pranje novca” prilikom određivanja domaćina svetskih fudbalskih prvenstava 2018. i 2022. godine. Za domaćine su određeni Rusija odno Katar.

Fifa je pokrenula slučaj uloživši, prošlog novembra, krivičnu prijavu protiv “nepoznatih osoba”.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?