0

Ferguson: Želeo sam da Gvardiola bude moj naslednik

Ferguson je želeo Pepa Gvardiolu pre Dejvida Mojesa. To se, uglavnom, i dalo naslutiti. Ali je pre Dejvida Mojesa uzeo u obzir i Žozea Morinja, Karla Ančelotija, Jirgena Klopa, Luja van Gala…

“Večerao sam sa Gvardiolom u Njujorku 2012. godine, ali nisam mogao ništa da mu predložim, jer moj odlazak još nije bio u planu. Divio sam mu se, već tada osvojio je veliki broj trofeja sa Barselonom. Zamolio sam ga da me nazove pre nego što prihvati ponudu nekog kluba, ali nije to uradio i završio je u Bajernu”, otkrio je Ferguson.

On je dodao da su prilikom izbora negovog naslednika u obzir uzeti svi elitni treneri, uključujući i trenutnog menadžera Junajteda Luja van Gala.

“Kada smo počeli da tražimo zamenu, shvatili smo da je nekoliko kandidata nedostupno. Bilo je očigledno da je Žoze Morinjo dao reč Romanu Abramoviču da će se vratiti u Čelsi i da će ga Karlo Ančeloti zameniti u Realu. Znali smo i da je Jirgen Klop srećan u Dortmundu, dok je Van Gal u međuvremenu preuzeo selekciju Holandije”, objasnio je Ferguson.

Njega je na klupi “đavola” posle 26 godina zamenio Mojes, koji je za menje od godinu dana dobio otkaz zbog loših rezultata.

“Izabrali smo Mojesa. On je bio dosledan u svom poslu sa Evertonom, proveo je tamo 11 godina i stalno je pokazivao želju za pobedama. Kada je izabran, mediji su bili oduševeljeni jer je došao britanski menadžer. Nažalost, nije sve dobro funkcionisalo za Dejvida”, naglasio je 73-godišnji Škot.

Ferguson je na klupi Junajteda sedeo od 1986. do 2013. godine i za to vreme osvojio 38 trofeja, između ostalog 13 titula Premijer lige, dva trofeja u Ligi šampiona, jedan Superkup Evrope, pet u FA kupu i četiri u Liga kupu.

On je nedavno otkrio da je razlog zbog koga je odlučio da konačno napusti klud sa Old Traforda smrt sestre bliznakinje svoje supruge Keti.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?