0

Četvrt veka od "čuda u Milanu"

Čuda ne bi bila čuda da se dešavaju svaki dan. San Siro je pre tačno 25 godina bio pozornica jednog od najvećih u istoriji modernog fudbala – nejaki Kamerun je savladao Argentinu na otvaranju Mundijala u Italiji.

Stigli su na Apenine kao šampioni sveta. Imali su u svom sastavu Dijega Armanda Maradonu, Klaudija Kaniđu, Abela Balba, Horhea Buručagu… Bili su presrećni kada su za prvi meč dobili malo poznatu selekciju Kameruna. Ipak, nije sve krenulo kako su zamislili.

Kamerun je pokazao zube šampionu i na kraju došao do istorijske pobede. Strelac jedinog gola na meču bio je Fransoa Omam-Bijik, uz obilatu pomoć golmana “gaučosa” Nerija Pumpida.

Treba istaći da su Kamerunci, sasvim zasluženo, utakmicu završili sa dva igrača manje na terenu, ali, što je mnogo važnije, sa netaknutom mrežom.

Ipak, Argentina je kasnije stigla do finala u kojem je poražena od Nemačke, a Kamerunci su istorijsko učešće na Mundijalu završili u četvrtfinalu porazom od Engleske 3:2.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?