0

Dodić: Da budemo pravi kada je najvažnije

“Meč protiv Danske veoma je važan za nas. Situacija nas primorava da izvučemo najviše iz sebe i budemo najbolji kad je najpotrebnije. Puni smo poštovanja za selekciju Danske, ali optimista sam, verujem u moje igrače. Pokazali su da mogu da budu pravi kad je najteže i verujem da će tako biti i ovog puta”, rekao je Dodić na konferenciji za medije, prenosi sajt FSS.

On je najavio određene promene u timu u odnosu na utakmice protiv Nemačke i Češke.

“Sigurno će biti promena u timu, jedna je iznuđena u slučaju Brašanca, koji ima parne žute kartone. Imamo ideju i sa još nekim izmenama, da bismo uneli svežinu u tim i da se vratimo na nivo iz meča protiv Nemačke. Jasno je, u defanzivi moramo mnogo bolje da funkcoinišemo, ali ne smemo da zanemarimo ni ofanzivu jer pobeda nam je neophodna za nastavak takmičenja”, objasnio je selektor.

Kapiten reprezentacije Marko Petković istakao je da je ekipa svesna grešaka napravljenih tokom utakmice protiv Češke.

“Zajedništvo, timski duh, to nam je uvek davalo snagu do u sličnim situacijama, verujem da će nas i ovog puta ostaviti na evropskom prvenstvu. Danski tim je zaista jako dobar, pokazali su to protiv Češke u prvoj utakmici”, rekao je je Petković.

Na pitanje novinara zbog čega je defanizvna linija igrala slabo protiv Češke, Petković je odgovorio: “Nije nama samo odbrana bila problem na prethodnoj utakmici. Bio bih srećan da je tako, jer to bi značilo da samo taj problem otklonimo i sve će biti u redu. Ali, nije tako. Sve linije tima loše su funkcionisale. Mislim da je psihološka priprema najvažnija”, istakao je Petković.

Srpski tim ima samo jedan bod u grupi i za prolazak u narednu fazu takmičenja potreban mu je trijumf, ali i pobeda Nemačke nad Češkom.

Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz obe grupe, dok će treceplasirane selekcije, u slučaju plasmana reprezentacije Engleske u polufinale, odigrati meč za peto mesto i plasman na Olimpijske igre u Riju.

Utakmica između Srbije i Danske igra se u utorak od 20.45 na stadionu Letna.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?