0

Dodić: Česi prebacuju pritisak, nema favorita!

Srbija je na premijeri odigrala nerešeno sa Nemačkom (1:1), dok je Češka izgubila od Danske sa 2:1.

“Očekujem da ovog puta naš rival ima još jaču podršku sa tribina. Moramo odoleti tom pritisku. Iz češkog tabora sada se svesno prebacuje pritisak na našu stranu dodeljivanjem uloge favorita. Prvo kolo ovog šampionata, međutim, pokazalo je da favorita nema. Svako može svakog da pobedi i očekujem da se tako nastavi”, rekao je Dodić za sajt FSS.

Analizirajući češki tim, Dodić je rekao da je primetno da domaćin prvenstva nije prošao kroz kvalifikacije.

“Oni su igrali prijateljske utakmice i imali šansu da se bave detaljima. To je s jedne strane prednost, s druge mana. Evidentno je da su mnogo radili na prekidima, agresivni su u završnici. Mi smo napredovali kroz takmičenje, kroz zahtevne kvalifikacije i baraž dvomeč”, objasnio je Dodić.

On se zatim osvrnuo na rezultate koje ove godine postižu mlade reprezentativne selekcije Srbije.

“Podsetiću vas da je pre dve godine, u Litvaniji, naša reprezentacija ispod 19 godina bila prvak Evrope. Imamo jedinstvenu priliku da sutra ujutru postanemo i prvaci sveta. Plasman na EP u Češkoj, među osam najboljih evropskih selekcija takođe je veliki uspeh. U mladim selekcijama postižemo dobre rezultate, a siguran sam da će i A tim u periodu pred nama biti na nivou koji očekujemo. Omladinci su već naši ‘zlatni momci’. A protiv Brazila neka i dokažu da su najbolji. Oni su svakako blistava budućnost našeg fudbala”, rekao je Dodić.

Reprezentativac Goran Čaušić ponovio je da je ekipa zadovoljna remijem protiv Nemačke, koja je možda i najbolja selekcija na turniru.

“Domaćin jeste izgubio utakmcu u prvom kolu, pa je duel protiv naše reprezentacije za Češku ‘biti ili ne biti’, ipak ne očekujem da srljaju. Igraće pametno, sigurno. Znamo koje su im slabosti, pobedom smo korak bliže polufinalu”, rekao je Čaušić.

Utakmica drugog kola A grupe EP za mlade između Češke i Srbije igra se u subotu od 18 sati na stadionu Letna.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?