0

Dodić odabrao "orliće" za Evropsko prvenstvo

Na njemu, kako je i očekivano, nema Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića i Matije Nastasića. Šalke je Nastasiću zabranio da igra za reprezentaciju, a Marković i Mitrović će zbog povreda propustiti turnir.

Dodić je u tim pozvao Miloša Jojića iz Borusije iz Dortmunda, Filipa Đuručića iz Sautemptona i Filipa Kostića iz Štutgarta. 

Na spisku se nalaze:

Golmani: Marko Dmitrović (Čarlton), Nikola Perić (Jagodina) i Nemanja Stevanović (Čukarički).

Odbrambeni igrači: Marko Petković (Crvena zvezda), Filip Stojković (Čukarički), Aleksandar Pantić (Kordoba), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Spajić (Tuluz), Lazar Ćirković i Nemanja Petrović (Partizan) i Aleksandar Filipović (Jagodina).

Fudbaleri sredine terena: Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Darko Brašanac (Partizan), Mirko Ivanić (Vojvodina), Srđan Mijailović (Kajzerispor) Mioš Jojić (Borusija Dortmund), Goran Čaušić (Eskišehir) i Filip Đuričić (Sautempton).

Napadači: Nikola Stojiljković i Slavoljub Srnić (Čukarički), Aleksandar Pešić (Tuluz), Filip Kostić (Štutgart) i Luka Milunović (Platanijas).

Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije održaće se od 17. do 30. juna u Češkoj.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu Srbija će u Grupi A igrati protiv Nemačke 17. juna (20.45), u drugom kolu, tri dana kasnije, protiv domaćina Češke (18.00), a 20. juna protiv selekcije Danske (20.45).

Cilj plasman na Olimpijske igre 

Selektor mlade reprezentacije Srbije Mladen Dodić rekao je da je prvi cilj nacionalnog tima plasman u polufinale Evropskog prvenstva i viza za Olimpijske igre, a potom osvajanje trofeja.

“Samim plasmanom na šampionat u Češkoj nećemo se zadovoljiti, sve reprezentacije imaju ambicije da postanu prvaci Evrope, pa tako i mi. Prvi stepenik je da damo maksimum i plasiramo se u Rio”, rekao je Dodić.

On je obrazložio da Matija Nastasić i Lazar Marković nisu dobili dozvolu šalkea, odnosno Liverpula, dok je Aleksandar Mitrović želi da zaleči povredu.

“Svi su izrazili želju i motiv da igraju. Nismo našli kompromis sa Šalkeom i Liverpulom, dok Mitrović dugo vuče povredu zgloba. Insistirao je da bude u Češkoj, ali želim najspremnije igrače. Stepen povrede nije dozvoljavao napor, iako je bio motivisan”.

Dodić je prokomentarisao rivale u grupi na prvenstvu Evrope.

“Možda je druga grupa atraktivnija, ali Nemačka je izuzetno jaka i želi trofej. Oni su favoriti, ali ova generacija je pokazala da zna da igra sa najjačima. Podatak da smo izbacili do tada nedodirljivu Španiju govori da imamo veliki kvalitet. Danci su nezgodni, dok će Češka imati pomoć sa tribina. Svaki bod i gol su bitni”.

Dodić je dodao da će se ekipi zbog obaveza u A selekciji naknadno priključiti Filip Kostić i Filip Đuričić, dok napadač Vitesea Uroš Đurđević želi da se spremi za novu sezonu.

“Đurđević je bio na spisku, ali je istakao da nije psihički nije spreman pošto nije imao minutažu, a misli da će u reprezentaciji biti u drugom planu. Hoće što bolje da se spremi za novu sezonu u Viteseu kako bi se izborio za prvu postavu”.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?