0

Da li se "mušema" vraća u Hram?

Fudbaleri Partizana igraju “utakmicu sezone”. I to, paradoksalno može da zazvuči, drugu takvu utakmicu u mesecu avgustu. Prva “utakmica sezone” bila je ona protiv Steaue, u kojoj su crno-beli savladali velikog rivala u spektakularnom ambijentu u Humskoj i sebi obezbedili evropsku jesen. Upravo je to bio i osnovni cilj pred početak takmičenja.

Međutim, sada, kada su došli tako brzo najvećeg uspeha kome se evropski klubovi mogu nadati – plasmana u najjače klupsko takmičenje na svetu, u Ligu šampiona – jasno je da želje nisu splasle. Duel u Borisovu pre osam dana pokazao je da Partizan, u najmanju ruku, može da igra sa ekipom BATE-a. Trostruki učesnik Lige šampiona u poslednje četiri godine je sastav koji je, izuzimajući svoju homogenost i taktičku disciplinu, u mnogo čemu verovatno blago inferiorniji u odnosu na Steaua. Partizan je, iako sa igračem manje 45 minuta, mogao da postigne gol u Belorusiji. Primio je još jedan gol nakon prekida, što bi, kako su sami rekli fudbaleri Partizana nakon meča, vrlo moguće bilo izbegnuto da je upravo Jevtović bio na terenu.

Bilo kako bilo, BATE jeste bio i ostaje favorit u odnosu na ekipu Zorana Milinkovića, ali ostaje utisak da Partizan, ako odigra blizu gornje granice svojih mogućnosti, može da savlada i poslednju prepreku i nakon 2003. i 2010. godine ponovo zaigra u Ligi šampiona.

Ono što je važno, tim Partizana je kompletan, izuzimajući naravno suspendovanog Jevtovića. Tribine će biti krcate, s obzirom da su karte rasprodate još u ponedeljak.

“Želimo da mušemu vratimo u Beograd. Partizan će igrati napadački, tražićemo gol ili dva, ali kontrolisaćemo i ostale delove terena. Svestan sam da će nam mnogo umeća i pameti biti potrebno. BATE će igrati organizovano i strpljivo, a glavni njihov pokretač je Hleb. Veoma iskusan igrač, njegovo prisustvo ekipi mnogo znači”, poručio je Zoran Milinković.

“Partizan je dobro organizovana ekipa sa dobrim fudbalerima, ali verujem u svoje igrače. Gol iz prve utakmice jeste prednost, ali nije prevelika. Tokom utakmice svašta može da se dogodi i jedna sitnica može da promeni situaciju i donese pobedu. Nadam se mojoj ekipi”, rekao je Jermakovič.

Utakmica Partizana i BATE Borisova počinje u 20.45 i možete ga pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?