0

Ćurčić: Izbegli smo apsolutne favorite

Srbija je žrebom u Sankt Peterburgu svrstana u D kvalifikacionu grupu sa selekcijama, Velsa, Republike Irske, Austrije, Moldavije i Gruzije.

“Grupa D je izjednačena. To nam daje za pravo da verujemo kako možemo da ispunimo očekivanja. Protivnici su takvi da možemo ravnopravno da se takmičimo i ispunimo želju svih, da se plasiramo na šampionat sveta”, izjavio je Ćurčić za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Potpredsednik FSS Savo Milossević, koji je predvodio srpsku delegaciju u Sankt Peterburgu, naveo je da reprezentacija Srbije nema pravo da se smatra favoritom bez obzira protiv koga igra, niti sme sebi da dozvoli da potceni bilo koga.

“Mogli smo, svakako, da prođemo i nepovoljnije na žrebu, ali sada je sve na nama. Imamo obavezu da pravim igrama izborimo takmičarski cilj, poručio je Milošević.

Generalni sekretar FSS Nebojša Ivković ocenio je da Srbija nikada nije imala povoljniji žreb.

“Od vremena Jugoslavije, preko zajednice Srbije i Crne Gore, zaključno sa Srbijom, nismo dobili pozitivnije vesti sa nekog izvlačenja grupa. Međutim, to je samo pozitivna vest o imenima protivnika u kvalifikacijama. Biće nam potreban napredak u sportskom i organizacionom smislu da bismo ostvarili cilj. Da budemo jači u samoj reprezentaciji, ali i oko nje”, rekao je Ivković, dodajući da je potrebno stvoriti pobednički mentalitet od prvog meča i u timu i na tribinama.

“Igrački kvalitet uvek smo imali. Nažalost, nedostajalo nam je u poslednjim kvalifikacionim ciklusima malo bolje atmosfere oko reprezentacije da bi uspešno završili kvalifikacije i našli se u završnicama velikih takmičenja”, zaključio je Ivković.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?