0

Čukarički prešao šut od pepela do pehara


KADA je pre pet sezona fudbalski klub Čukarički bio praktično ugašen, klubu sa Banovog brda desila se “reinkarnacija”. Klub je bukvalno podignut iz pepela i uradio najhrabriji potez u svojoj istoriji. Malo je falilo da klub koji je osnovan davne 1926. godine prestane da postoji, a onda je hrabri čovek Dragan Obradović iz šešira izvukao skoro zabranjenu reč u srpskom fudbalu. Privatizacija!
“Brđani” su se zaustavili negde na dnu nizbrdice i počelo je – spasenje. Neka vrsta ljudske i sportske katarze, pa je kao po osnovnom i domacinskom redu prvo renoviran iz temelja stadion, napravljen tim za poštovanje, sačuvan vredan i dobar trener Vladan Milojević, a braća Dragoljub i Slavoljub Srnić, kapiten Igor Matić Filip Stojković, Brazilac Lukas Pjasentin i ostali postali su – sila. Malo je klubova u Srbiji sa kojima Partizan i Crvena zvezda jednostavno – ne mogu! Čukarički je i ove sezone dokazao da je jedini takav tim u državi. Jednostavno, večiti beogradski rivali su postali lak plen za “brđane”. I na kraju možda i najvažnija stvar. Danas će u Čukaričkom svako sa ponosom da istakne. U ovom klubu se igrač oseća kao – gospodin. Ne drhti za svoju platu, radi u uslovima koji su retkost za srpske. Zato i pobeđuju. U sredu su prvi put u 89 godina dugoj istoriji uneli domaći Kup u svoje vitrine. Pošteno! I zasluženo!

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?