0

Crvena zvezda slavi 24 godine od istorijskog uspeha


Prošle su 24 godine od najvećeg uspeha u istoriji srpskog fudbala – Delije skoro dve i po decenije slave evropski pehar Crvene zvezde osvojen u “maratonskom” finalu Kupa šampiona – 29.05.1991. u Bariju.
I dalje se pamti da je Zvezda na putu do finala “preskočila” Grashopers, Glazgov Rendžers, Dinamo Drezden i u polufinalu Bajern, u dva spektakularna meča, posle pobede u MInhenu 2:1 i neverovatnog remija u Beogradu 2:2, autogolom Augentalara u nadoknadi vremena.Usklik komentatora Milojka Pantića “Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao”, kao da je u jednu rečenicu stavio maštanja svih prethodnih generacija Crvene zvezde, od Mitićeve preko Šekijeve i Džajine, do Pižonove i finala Kupa UEFA sa Borusijom iz Menhengladbaha.Učenici tadašnjeg trenera Crvene zvezde Ljupka Petrovića, pred 56.000 ljudi na stadionu “Sveti Nikola”, bili su slabiji tim od Olimpika iz Marselja, u 120 minuta igre koju su završili bez golova 0:0… Usledila je penal serija o koja se prepričava već dve i po decenije. Robert Prosinečki, Dragiša Binić, Miodrag Belodedić, Siniša Mihajlović i poslednji Darko Pančev postigli su golove sa bele tačke, dok je golman Stevan Dika Stojanović odbranio šut Manuela Amorosa u prvoj seriji. Na terenu u crveno-belom dresu igrali su još Ilija Najdoski, Refik Šabanadžović, Slobodan Marović, Vladimir Jugović, Dejan Savićević i Vladan Stošić.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?