0

Ćavi: Odlazim iz Barselone, ali vratiću se

Ćavi je na konferenciji za medije potvrdio da će raskinuti ugovor sa Barselonom godinu dana pre njegovog isteka, kako bi se pridružio katarskom Al Sadu na period od dve godine. Tridesetpetogodišnji Ćavi koji je u Barseloni od svoje 11. godine, odigrao je za Katalonce 764 meča.

“Došlo je vreme za promene. Hvala navijačima, uživao sam ovde i nadam da ću se jednog dana vratiti”, rekao je Ćavi, koji će u subotu sa Barselonom podići svoj osmi trofej prvaka Španije.

Ćavi je jedan od ključnih igrača katalonskog tima sa kojim je osvojio tri Lige šampiona i osam titula prvaka Španije. Ćavi je jedan od najtrofejnijih fudbalera svih vremena, tipičan predstavnik čuvenog “tika-taka” mehanizma koji je Barseloni, ali i španskoj fudbalskoj reprezentaciji doneo ogroman uspeh.

Barselonini igrači su zajedno sa Ćavijem bili okosnica španskog tima koji je dominirao Evropom i svetom u periodu od 2008. do 2012, kada su osvojili titulu prvaka sveta i dva trofeja šampiona Evrope. Pritom, Ćavi ima i olimpijsko srebro iz Sidneja 2000. godine.

Ćavi će poslednji put iigrati na Kamp Nou u subotu protiv Deportiva, a očekuje se da će ga publika pozdraviti na veličanstveni način. Ćavi bi mogao da osvoji još dve titule za Barselonu – svoju četvrtu Ligu šampiona u finalu protiv Juventusa 6. juna, a nedelju dana ranije i Kup kralja protiv Atletik Bilbaa.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?