0

Ćavi definitivno napušta Barselonu

Tridesetpetogodišnji Ćavi, jedan od ključnih igrača katalonskog tima sa kojim je osvojio tri Lige šampiona, osam titula prvaka Španije i preko 20 drugih trofeja, potpisaće trogodišnji ugovor za El Sad, potvrdio je njegov menadžer Ivan Koreča.

On će tako krenuti stopama svog bivšeg reprezentativnog kolege Raula, koji je za katarski klub igrao od 2012. do 2014.

Ćavi će takođe raditi za katarsku fudbalsku akademiju, a biće i ambasador te zemlje i, u neku ruku, promoter Mundijala 2022. godine.

Koreča, međutim, nije želeo da komentariše navode medija po kojima će Ćavi godišnje zarađivati deset miliona evra.

Ćavi je jedan od najtrofejnijih fudbalera svih vremena, tipični predstavnik čuvene “tiki-take” koja je Barseloni, ali i španskoj fudbalskoj reprezentaciji, donela ogroman uspeh.

Barselonini igrači su zajedno sa Ćavijem bili okosnica španskog tima koji je dominirao Evropom i svetom u periodu od 2008. do 2012. godine, kada su osvojili titulu prvaka sveta i dva trofeja šampiona Evrope.

Ćavi će poslednji put igrati na Kamp Nou u subotu protiv Deportiva, a očekuje se da će ga publika pozdraviti na veličanstven način.

Ćavi bi mogao da osvoji još dve titule za Barselonu – svoju četvrtu Ligu šampiona u finalu protiv Juventusa 6. juna, a nedelju dana ranije i Kup kralja protiv Atletik Bilbaoa.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?