0

Božović predstavljen, ispunio životnu želju

Novi trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da mu se dolaskom na klupu crveno-belih ispunila životna želja i poručio da ga ne plaši to što su njegovi prethodnici često bili smenjivani.

“Imao sam dve životne želje – da treniram Budućnost i da treniram Zvezdu. Sada mi se ispunila i ova druga želja. Pokušaću da ostavim veliki trag, pošto kao igrač nisam to uspeo. Nadam se da ću biti uspešniji kao trener nego kao igrač”, rekao je Božović novinarima na stadionu “Rajko Mitić”.

Crnogrski trener otkrio je da je 2007. godine bio na korak od prelaska u Crvenu zvezdu, ali da ga je sprečio predugovor sa Dnjeprom.

“Tadašnji sportski direktor Ivan Adžić želeo je da me dovede kako bih vodio ekipu do kraja prevenstva, dva – tri meseca. Imao sam potpisan predugovor sa Dnjeprom, ali sam od Ukrajinaca tražio da ih preuzmem na početku sledeće sezone. Dogovorio sam se sa Zvezdom, slavio, ali Dnjepar mi nije dozvolio”, naveo je Božović.

Božović je za Zvezdu igrao u sezoni 2002/2003. i osvojio je Kup. Na novinarsku primedbu da su od 2009. godine “sa crvenim tepihom” dočekivani u Zvezdi i Vladimir Petrović, Robert Prosinečki, Aleksandar Janković i Nenad Lalatović i da su svi odlazili zbog neuspeha, Božović je kroz smeh rekao: “pa niko nije umro od njih”.

On je pre Zvezde trenirao moskovsku Lokomotivu, a novinarima je potvrdio da je želeo da napravi pauzu iz zdravstvenih razloga.

“Hteo sam da pauziram šest meseci zbog problema sa leđima, ali nisam mogao da odbijem ponudu Zvezde”, rekao je Božović.

On kaže da je svestan da će ga samo dobri rezultati zadržati na klupi.

“Treneri su potrošna roba i kada nema rezultata on je kriv, ako njega ne bude, ne može da se pravda. Svestan sam da od trenera dosta zavisi, ali ne mogu ništa da izgubim. Znate, postoje samo dve mogućnosti – da budemo prvi i da budemo drugi, a ja u karijeri nikad nisam bio drugi”, rekao je Božović.

On je rekao da ne poznaje mnogo situaciju u srpskom fudbalu i Zvezdi, ali je naveo da to ne mora da bude mana.

“Nisam mnogo obavešten, ali to može da bude pozitivna stvar, pogotovo za igrače, pošto će svi imati isti status i krenuti od nule. Naravno, neke igrače znam, ali bez obzira na to, igraće oni koji su najbolji. Ako želimo da napravimo rezultat, moramo da mislimo samo na sebe, da napravimo toliko dobru ekipu koja neće morati da razmišlja o protivniku”, rekao je Božović.

Predstavljanje je obavljeno pred velikim brojem novinara i snimatelja koji su treneru postavljali brojna pitanja, ali on ponovo nije želeo da priča o pojačanjima.

“Ne želim da licitiram imenima. Znate, danas jedan prosečan igrač košta oko tri miliona evra i u fudbalu se sve vrti oko novca. Teško je kupiti kvalitetnog igrača za male pare, ali u svemu tome uvek ima mogućnosti i emocija kod nekih, pa tako neki igrači ‘eksplodiraju’ u nekoj ekipi. Ja sam pre za to da se dovede jedan dobar nego četiri koji će samo da popunjavaju tim”, rekao je Božović.

On je najavio da će uskoro biti imenovan sportski direktor, koji će biti spona između njega i rukovodstva kluba.

“Volim da radim sa mladim igračima, pošto su željni dokazavianja i nisu ‘namazani’ kao stariji. Iskusni igrači su kao pas koji pred umiranja želi da ujede gazdu”, našalio se Božović.

Ovaj trener poznat je i pod nadimkom “Grof”, a novinarima je ispričao kako ga je dobio.

“Kada sam igrao u Zvezdi na treninge sam uvek dolazio noseći kravatu, tako da su me novinari Sporta Mirko Vrbica i Jovan Jovanović zvali ‘grof od Crne Gore'”, objasnio je on.

Generalni direktor Zvezda Terzić rekao je da cilj za predstojeću sezonu smanjivanje duga, ulaganje u omladinsku školu i osvajanje šampionske titule.

“Iza nas je najteža sezone u istoriji kluba, Zvezda je klinički bila mrtva prošle godine, promenili smo strukturu duga i platili 10 miliona evra za UEFA monitoring. ZZelimo da rekonstruišemo igrački kadar, zato smo doveli Božovića da napadnemo titulu”, rekao je Terzić i poručio da je trenutni dug 42 miliona evra.

Okupljanje igrača zakazano je za 12. jun. Ekipa će 16. otići u Sloveniju na pripreme i tamo ostati 10 dana, a već 2. jula počinje kvalifikacije za Ligu Evropa.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?