0

Božović: Nije moglo teže, ali nema nam druge


Od dopisnika iz SlovenijeVESELO jutro u “Termama”, trener Miodrag Božović imao je razloga da časti jer je proslavio 47. rođendan, ali nije delovao preterano srećno posle ručka što je na žrebu za prvo kolo kvalifikacija u Ligi Evrope Crvena zvezda izvukla na papiru najtežeg rivala – kazahstanski Kairat. Prvi meč se igra na stadionu “Rajko Mitić” 2. jula, dok je revanš sedam dana kasnije 200 kilometara od kineske granice.
– Morali smo da igramo s nekim – u svom stilu je u holu hotela prokomentarisao Božović. – Od mogućih rivala dobili smo najtežeg mogućeg protivnika jer Kazahstanci poslednjih godina mnogo ulažu u fudbal. Uradićemo što je u našoj moći da prođemo ovo prvo kolo.Nije krio trener da je priželjkivao da se revanš igra u Srbiji.- Nikad ne znaš da li je bolje da si prvo domaćin, ali ja sam nekako iskreno želeo da drugi meč igramo na “Marakani”.Kairat je u nizu od šest uzastopnih pobeda u prvenstvu, drugi su na tabeli i u takmičarskom su ritumu.- To im je sigurno prednost, ali nema nam druge. Nadam se da ćemo proći dalje – zaključio je Grof, našalivši se da ni daleko put od preko osam sati leta nije problem – Nećemo autobusom da putujemo već avionom…Ukoliko Zvezda prođe Kairat igraće 16. (prvi meč kod kuće) i 23. jula protiv pobednika meča Alaskert (Jermenija) – Sent Džonston (Škotska).- Idemo redom, o njima ćemo razmišljati tek kad prođemo prvu rundu – dodao je Božović.Izrazi lica igrača su bili veseliji neko stučnog štaba koji je već počeo da priprema ratni plan kako da se skautira rival. – Zvaćemo Đorđa Despotovića za prvi raport – već je sms drugu u Kazahstan i napadaču Žetisua poslao Aleksandar Katai, a o rivalu dodao kratko – Prolazimo, nećemo valjda na prvoj stepenici da stanemo…Dušan Anđelković poznaje dvojicu igrača iz Kairata jer su igrali sa njim u Krasnodaru.- Brazilac Iseal je veoma dobar vezista, a Đerard Gouhu nezgodan napadač. Bakajeva i Plijeva znam iz Alanije i verujem da je Kairat dobra ekipa jer Kazahstanci mnogo ulažu. Međutim, mi smo favoriti u ovom dvomeču i očekujem da to pokažemo na terenu. Njihova u korist ide samo što su u takmičarskom ritmu – smatra levi bek.Zvezdina muka sa žrebom nastavila se i ove sezone. Kairat je pre 12 godina bio lako “predjelo”, ali danas je ozbiljan rival sa kvalitetnim igračima i crveno-beli su svesni da im je presudan meč na “Marakani”.STRAH OD LETENjASTAMENI napadač Petar Orlandić više se plaši aviona nego protivnika.-Putuje se deset sati? – u neverici je tražio potvrdu Orlandić.- Uh, bre, pa ko će to da izdrži, ja ne krijem strah od letenja. Trebalo bi da smo favoriti i ako smo već domaćini u prvom meču da to ljudski i iskoristimo. Da pobedimo sa većom razlikom i mirnije uđemo u revanš.Dolazeći sa ručka, bek Miloš Cvetković mu je odmah pronašao rešenje:-Orlanda, daj tri komada u Beogradu pa ne moraš ni da putuješ. Mi ćemo da završimo posao u revanšu…

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?