0

Blejzer priznao da je FIFA primala mito


Bivši visoki zvaničnik Međunarodne fudbalske federacije Čak Blejzer rekao je istražnim organima FBI da je FIFA uzimala mito za Mundijal u Francuskoj 1998. i Južnoj Africi 2010.
Blejzer, inače američki građanin, tajno je sarađivao sa američkim istražnim organima, priznajući u okviru nagodbe da je kriv po 10 tačaka optužnice za korupciju, prenela je agencija Rojters.Upravo Blejzerovo svedočenje pomoglo je američkim vlastima da stvori osnov za pokretanje masovne istrage korupcije u FIFA, koja je prošle srede dovela do hapšenja sedmorice vaničnika FIFA u Cirihu, a potom i do ostavke prvog čoveka FIFA Sepa Blatera.Blejzer je bio clan Izvršnog komiteta FIFA u periodu od 1997. do 2013., a bio je i generalni sekretar KONKAKAF-a od 1990. do 2011.”Pristao sam da zajedno sa još nekoliko osoba omogućim primanje mita u vezi dodele organizacije Mundijala u Francuskoj 1998.”, rekao je Blejzer američkom sudiji Rejmondu Diriju tokom internog saslušanja 25. novembra 2013. godine.On je takođe, priznao da je u periodu od 2004. do 2010. u saradnji sa ostalim članovima Izvršnog komiteta FIFA pristao da primi mito kako bi se pomoglo Južnoj Africi da dobije organizaciju SP 2010.Inače, Južna Afrika je u međuvremenu priznala da je novac uplaćen, ali da je bio namenjen za pomoć razvoju fudbala u karipskom regionu i da se nije radilo o podmićivanju.Blejzer je takođe priznao da je primio mito za još pet takmičenja KONKAKAF-a – Zlatni kup i to u periodu od 1996. do 2003.Sedamdesetogodišnji Blejzer jedan je od optuženih za korupciju koji se izjasnio krivim i tajno odlučio da sarađuje sa američkim istražnim organima.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?