0

Blater se predomislio: "Još nisam za muzej!"

Blater, govoreći na ceremoniji u novom Fifinom muzeju u Cirihu, rekao je da nije dao ostavku, već da je samo dao svoj mandat na razmatranje. Čak se i našalio, rekavši da „nije spreman za muzej ili voštanu figuru”.

Kako prenosi švajcarski „Blik”, Blater, citirajući Pabla Pikasa („Dajte mi muzej i ja ću ga napuniti”) delovao je „svež i pun energije”.

„Nisam podneo ostavku, već nudim mandat na razmatranje vanrednom kongresu”, rekao je Blater, dodajući da će do izbora novog čelnika Fife nastaviti da obavlja dužnosti predsednika.

Uvek je postojala doza skepticizma u vezi sa odlukom Blatera da se povuče. On je 2011. godine najavio da je četvrti mandat ujedno i njegov poslednji na čelu najvažnije sportske organizacije, da bi ipak proglasio „svoju misiju nedovršenom”.

Blater je krajem maja ove godine reizabran peti put na mesto predsednika Fife, samo par dana nakon izbijanja korupcionaškog skandala u vrhu svetske kuće fudbala, koja su pratila brojna hapšenja visokih zvaničnika organizacije.

Blater je četiri dana nakon ponovnog izbora najavio da će podneti ostavku.

Sedamdesetdevetogodišpnji Blater za sada nije optužen da je umešan u korupciju.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?