0

Bi-Bi-Si: Izbori za predsednika Fifa u decembru

Fifa je potvrdila da će u julu biti održan vanredni sastanak Izvršnog komiteta na kojem će se odrediti datum izbora.

“Predstavnici svih 209 članica FIFA biće pozvani u Cirih da glasaju za novog predsednika’, saopštio je za Bi-Bi-Si izvor blizak Fifa.

Dosadašnji predsednik FIFA Sep Blater podneo je ostavku dva dana nakon reizbora, posle korupcionaškog skandala koji je izbio prošlog meseca hapšenjem sedmorice zvaničnika te organizacije, pod optužbom za korupciju, na zahtev za izručenje američkih vlasti.

Ipak, Blater je rekao da će ostati u kancelariji dok njegov naslednik ne bude izabran.

“Konačna odluka o datumu predsedničkih izbora neće biti doneta pre jula, ali se veruje da je verovatna opcija – koju podržava Blater, polovina decembra”, navodi Bi-Bi-Si.

Mogući kandidat za mesto predsednika Fifa je jordanski princ Ali bin Al Husein koji je na nedavno održanim izborima bio jedini protivkandidat Blateru, da bi se neposredno pre drugog kruga glasanja povukao.

Pominje se i južnokorejski milijarder Čung Mong Jun.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?