0

BATE Borisov, "večiti" šampion Belorusije…

Fudbalerima Partizan ostala je samo još jedna prepreka do Lige šampiona. Poslednja, ali verovatno i najteža – ekipa BATE Borisova. Beloruski šampion nije zvučno ime, ali rezultati u poslednjih nekoliko godina govore da se radi o ozbiljnom klubu.

Čak četiri učešća u grupnoj fazi Lige šampiona u poslednjih šest godina dovoljno govore o snazi ekipe iz Borisova. Istina, prošle sezone su u eliti zabeležili pet poraza, uz trijumf protiv Bilbaa.

Na žrebu za poslednje kolo kvalifikacija BATE je bio među povlašćenim klubovima (koeficijent 35.150). Trenutno zauzima 63. mesto na Uefinoj rang-listi, dok je šampion Srbije na nezavidnom 127. mestu (koeficijent 14.775).

BATE je dva puta u poslednjih pet sezona “prezimio” u Evropi, odnosno igrao šesnaestinu finala Lige Evrope. Ako se tome doda spektakularna pobeda nad Bajernom 2012. godine, jasno je da crno-bele očekuje izuzetno težak zadatak.

U pitanju je čvrsta ekipa, koja mnogo trči. U timu nema neke velike fudbalske “mađioničare”, osim možda vremešnog Aleksandra Hleba. Ipak, trener Aleksandr Jermakovič na okupu ima veliki broj fudbalskih profesionalaca, uglavnom Belorusa, ali i trojicu igrača sa ovih prostora.

Filip Mladenović standardan je na poziciji levog spoljneg igrača, dok su u veznom redu Nemanja Nikolić i Nemanja Milunović. Uprava beloruskog šampiona želela je da angažuje i Aleksandra Jevtića, ali do tranfera nije došlo.

Jermakovič je u klubu punih 17 godina, prvo kao igrač, pa kao pomoćni trener, a od 2013. godine je prvi trener ekipe iz Borisova.

BATE je poslednjih devet godina šampion Belorusije, a i u tekućem šampionatu se nalazi na prvom mestu na tabeli, ispred Dinama iz Minska Vuka Rašovića.

Ukratko, reč je o izuzetno čvrstoj ekipi, taktički dobro potkovanoj, koja ne beži od duel igre. Partizan će imati težak zadatak da se treći put u istoriji plasira u grupnu fazu Lige šampiona – ne i nemoguć.

Prvi meč BATE i Partizan igraju u utorak od 20.45 na “Borisov areni”, kapaciteta 13.000 mesta.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?