0

Balkane, Balkane moj…

Čitava stranica italijanskog sportskog lista posvećena je analizi fenomena porasta igrača iz bivše Jugoslavije koji su preplavili Seriju A u posljednjih nekoliko godina.

“Da nije došlo do raspada bivše države, fudbaleri s tih prostora bili bi najbrojnija fudbalska kolonija u italijanskom vrhinskom klupskom fudbalu, brojnija čak i od Argentinaca i Brazilaca koji su tradicionalno najzastupljeniji u Europi. Od 296 stranca koji igraju u Seriji A, 50 ih je porijeklom iz ‘Jugoslavije’ od Samira Handanovića preko Marija Mandžukića i Edina Džeka, do Stevana Jovetića, Adema Ljajića i Gorana Pandeva”, konstatuje se u članku.

Poređenja radi, u elitnoj italijanskoj ligi igra 40 Brazilaca i 33 Argentinca, a taj podatak doveo je Korijere dela sera do zaključka kako su fudbaleri s prostora Jugoslavije najzastupljeniji u Seriji A.

U tekstu pod naslovom “Bila je Jugoslavija sada je zlato Kalča”, kaže se da je velika prednost fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije što “koštaju malo, daju mnogo, a kad eksplodiraju, u igračkom smislu, donose velike profite klubovima koji su ih doveli”.

“Dovoljno je da se prisetimo primera Kolarova, Jovetića, Nastasića, Savića. Problem prilagođavanja za igrače iz bivše Jugoslavije ne postoji, italijanska atmosfera je njima poznata i ne pate od nostalgije za rodnom grudom. Čak se i mladi igrači prilagode vrlo brzo,” rekao je Vladimir Jugović koji je u Italiji igrao zaSampdoriju, Juventus, Lazio i Inter.

Eh, sve lepo piše, samo, nigde nema objašnjenja od kad se to, i zašto, nešto hvali jer je jeftino…

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?