0

Atletik Bilbao odneo Superkup

Atletik je osvojio drugi trofej španskog kupa nakon što je prethodno slavio 1984. godine.

Izabranici trenera Ernesta Valverdea potpuno zasluženo ostvarili su veliki uspeh, do kojeg su došli kao finalisti državnog kupa.

Nakon briljantne partije kod kuće na San Mamesu, gde su očitali lekciju vlasniku trofeja i aktuelnom državnom i evropskom prvaku, nisu ustuknuli ni na Nou Kampu.

Borili su se žestoko, umeli da se brane, ali i da priprete favoritu.

Barselona nije imala šanse da nadoknadi veliki minus iz prvog meča. Na trenutak se učinilo da može do podviga, kada je Mesi doneo prednost u završnici poluvremena, međutim, Atletik se znalački branio veoma požrtvovanom igrom.

Sve je rešeno kada je prestrogo isključen Đerard Pike u 57. minutu zbog prigovora pomoćnom sudiji. Aduriz je u završnici pogodio za 1:1 i već tada slavlje gostujućeg tima moglo je da počne.

Atletik je takođe završio sa desetoricom na terenu, nakon što je sudija u finišu napravio kompenzaciju i poslao Solea u svlačionicu zbog prekršaja.

Dva kluba ponovo se sastaju već za šest dana, kada Barselona na otvaranju sezone u španskoj Primeri gostuje na San Mamesu.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?